Pazova Cafe
http://www.pazovacafe.com/

Oz (serija) - Oswald State Correctional Facility
http://www.pazovacafe.com/viewtopic.php?f=54&t=3200
Stranica 1 od 1

Autoru:  sumska_vila [ 27 Feb 2008 14:57 ]
Tema posta:  Oz (serija) - Oswald State Correctional Facility

Kako niko nije pomenuo ovu seriju? :-o Svi pricaju o Prison Breaku, a OZ? Oz je jednosatna dramska serija od šest sezona amerièke televizijske kuæe HBO.

"Ime Oz priziva u seæanje bajkoviti svet èarobnjaka iz Oza, ali ovaj je svet nešto sasvim drugaèije. Ne tako duhovita i lepršava kao 'Seks i grad', i puno brutalnija od 'Sopranovih', Oz je serija koja se odvija u zatvoru i stvari zaista prikazuje bez ulepšavanja.
Oz je skraæeno ime za Emerald City, eksperimentalni deo zatvora Oswald koji pokušava obratiti zatvorenike svojim modernim izgledom, èistoæom i urednošæu, ali je uprkos svemu i dalje zatvor, mesto na kome treba dobro pripaziti ako se želi ostati živ.
Kao i u svakom zatvoru, tako i ovde postoje grupe koje se meðusobno mrze, ali i saraðuju u kriminalnim poslovima poput preprodaje droge, dok je ekipa koji vodi zatvor prikazana prilièno šareno i u rasponu od idealista koji veruju u preobraæanje zatvorenika do sadista kojima je mesto iza rešetaka.
Nakon nekoliko epizoda, postaje jasno da su svi podložni korupciji, samozavaravanju, drogama i sliènim porocima. I to svi. Ne samo zatvorenici, veæ i oni prikazani kao koncentrati ljudske dobrote sposobni su nas neugodno iznenaditi, a tako nešto kod serije može biti samo dobro, jer niko ne želi gledati 56 epizoda punih crno-belih likova.
Svaka epizoda serije govori o jednoj temi, od vere do seksa, i opisuje svakodnevni život u zatvoru.
A likovi su ono zbog èega vredi gledati ovu seriju. Glumaèka ekipa serije je fenomenalna i veæina ih je toliko dobra da vam stvar zaista izgleda kao dokumentarac s pravim zloèincima. Dokumentarac o ljudima s kojima se ne želite družiti, ali oni svejedno postoje. 'To nije za ljude slabog srca', rekao je Dean Winters koji u seriji glumi jednog od braæe O'Reily. 'Sedeo sam uz majku dok je gledala seriju i primetio sam da plaèe.' "
Tekst preuzet sa jednog od fan sajtova istoimene serije.

Slika

Autoru:  doomsteel [ 27 Feb 2008 15:17 ]
Tema posta: 

Zvuci dobro, potrazicu je. Hvala na preporuci...

Autoru:  Mil@n [ 27 Feb 2008 18:00 ]
Tema posta: 

doomsteel je napisao:
Zvuci dobro, potrazicu je. Hvala na preporuci...


Ne traži dalje ;)

Okaèio sam linkove na topicu za linkove :D pre x meseci.

Stoji mi 35 giga na hardu mesecima, nema prevoda, a nešto mi se ne da da gledam bez prevoda. Koliko god bio vièan Engleskom, nešto æu da propustim, a o seriji sam èuo toliko da mi se èini da je greota bilo šta da se propusti.

Autoru:  doomsteel [ 27 Feb 2008 18:21 ]
Tema posta: 

Gospa sumska vila mi je poslala linkove i za tornte, a i za prevode...
http://www.prijevodi-online.org/index.php?izbor=epizode&id=39&s=sve
Hvala joj jos jednom...

Autoru:  Mil@n [ 28 Feb 2008 04:41 ]
Tema posta: 

Prevoda ima samo za prvu i poslednju epizodu, i još par komada...

Autoru:  Mil@n [ 15 Dec 2014 16:26 ]
Tema posta:  Re: Oz (serija) - Oswald State Correctional Facility

Završio sam 5. od 6 sezona OZ-a. Najlošija je do sada.

Ok je serija, nije da me ne zabavlja. Ali je postalo toliko teško pohvatati ko koga više ubija i za koga, zbog čega... Zapleti su stvarno jako banalni i naivni, ubija ko koga stigne nekad čak i da ne odgovara pa se samo vrati u ćeliju iz samice. Teško je napraviti realnu priču o zatvoru, ali ovo je na momente napisano baš amaterski.

Sve u svemu dobro je. Ima par jako dobrih likova koji vade stvar.

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 2 sata
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/