Završio sam Galaktiku ima 10ak dana (hvala milom bogu), a nikako da mi se da™ da™ rezimiram.
Ukratko, jedna od najboljih sc fi priča sa enormnim potencijalnom uništena katastrofalnom pre svega glumom tj castingom, i lošim razvojem priče. Neko reče da su prve dve sezone korak napred u žanru, a druge dve višak, meni se četvrta najviše dojmila, nadinamičnija je, ipak se rasplice sve, pa mi je nekako bilo najzanimljivije za gledati. Scenario je toliko traljav, odnosi među likovima su katastrofa, odjednom vidiš Li Adama aka Apolo <3 na strunjači se pogledao popreko sa Di, i eto ti ljubavna priča 1 kroz 1. O starbakici da ne trošim reči, najgori casting i najlošija gluma od kada se prva serija pojavila na malim ekranima tv prijemnika. Tokom prve dve sezone jednostavno nemoguće je gledati je a ne nervirati se i pizdeti od svake njene sekunde na ekranu. Šta ispade ona to na kraju, anđeo ili bog, Jebo te bog?

Ako pored nje dodamo još niz loših kastinga i još lošije glume, dobijemo seriju koju bi od 1-10 ocenio sa 5, 5.5, i to samo zbog onoga što je mogla da bude, a ne zbog onoga što jeste.
Battlestar Galacticu na momente učinili negledljivom i u svemu prosečnom sledeće osobe (redosled nebitan, osim prvog mesta):

One silne kaprike i ta čuda nema šanse da gledam.
Sve u svemu, još jedno ScFi razočarenje posle Firefly-a.