|
 |
 |
Pazova CafeDobro dosli ! |
|
Autoru |
Poruka |
Nesa De Beli
|
Tema posta: Re: Poezija Poslato: 04 Mar 2014 20:51 |
|
 |
Novi Kolač |
 |
Pridružio se: 02 Maj 2009 17:39 Postovi: 7
|
Pre nego što krenete da čitate ovu pesmu zamoliću vas da u svojim glavama zamislite nekog birokratskog pacova u službi mediokritetstva kako stoji pred vama i drži vam govor.
Osuđujem
Osuđujem kreativce što pisanjem dižu bune, što se trude neprestano da u ljude pretvore majmune.
Osuđujem mislioce koji misle svojom glavom, krivi su što žele druge da upoznaju sa javom.
Osuđujem akademce što studente zalud muče učeći ih da je važno ono što je bilo juče.
Osuđujem svete ljude što pogrešna šire znanja, što u Bož'je ime daju nerealna obećanja.
Osuđujem umetnike od muzičkih onih fela, kad izvode instrumentom ta klasična grozna dela.
Osuđujem sva mazala što kičicom džabe mlate, što ne uzmu k'o i drugi nove foto aparate.
Osuđujem kritičare ovog divnog, lepog sveta, oni žele da ga sruše jer im vazda nešto smeta.
Osuđujem sve na svetu što ne misle glavom mase jer masa je u naletu i uvek u pravu ... zna se.
Svaki čovek ima prava da mu masa put odredi jer čovek je najvredniji kad svima na svetu vredi.
Svaki čovek ima prava da ga masa putem vodi, pojedincu zaludna je svaka priča o slobodi.
|
|
 |
|
 |
neko iz mase
|
Tema posta: Re: Poezija Poslato: 03 Apr 2015 21:04 |
|
Pridružio se: 08 Okt 2013 11:06 Postovi: 420 Lokacija: u tvojoj glavi
|
U ružičasti vagon sa plavim jastucima Sešćemo, zimi, pa na put! Biće nam dobro. Gnezdo sa ludim poljupcima Skrivaće svaki dremljiv kut. Sklopićeš tada oči, da ne vidiš kroz prozor Sav čudovišni onaj puk U kom se mrzovoljno, da ispuni te grozom, Crn demon ceri, crni vuk. Tad će ti iznenada pecnuti obraz nešto. I sićušni poljubac vratom će tvojim vešto Potrčati, ko pauk lud… Rekavši: “Traži”, ti ćeš prignuti glavu k meni; I tražićemo dugo tu bubu, zaneseni, – A ona će da skita svud… (Artur Rembo).
_________________ ...moj pokvareni osmjeh dobro pogledaj - vidjet ces djubre kao ja ne umire...
|
|
 |
|
 |
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost |
|
|
|
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu
|
|
 |